Wandelen in Liefde


 

WANDELEN IN LIEFDE – LIEFDE WORDEN

Zoals Ik je in mijn laatste artikel gezegd heb, zullen deze reeks notities voor jou praktisch en nuchter zijn, waarbij omgangstaal gebruikt wordt om je gemakkelijker te bereiken.

Ik weet dat je, zodra je een boodschap betreffende ‘liefde’ hoort, mogelijk reageert door je schouders op te halen en denkt:

“Ja, dat is wat ze allemaal zeggen. Heel gemakkelijk om te zeggen dat Christus een boodschap over Liefde heeft gestuurd – maar vertel ons iets nieuws, iets echts!”

Het allereerste wat Ik je wil vertellen is dit:

Er zijn twee soorten liefde – beide totaal verschillend. Ze ontstaan in twee verschillende dimensies van zijn.

De ene is Spiritueel en onbereikbaar voor het menselijke bewustzijn totdat het door specifieke stadia van initiële ego‑reiniging gegaan is.

De tweede liefde is menselijk en heeft niets van doen met Spirituele Liefde. Wanneer iemands ziel zich van het Ego begint te bevrijden, begint zij in het bewustzijn van de persoon een dringende behoefte te prenten om zich te ontdoen van de barrières die de ene persoon van de andere afsluiten en om zich spiritueel in vrede met andere mensen te voelen. Dit is een gevorderde staat van de ziel die nu haar persoonlijke Meester zal ontmoeten die hem/haar door de verschillende etappes van de dood van het Ego zal leiden.

Als je de aard van menselijke liefde bestudeert, zul je merken dat het geheel gebaseerd is op ‘een verlangen naar iets dat je plezier zal geven’ – of het nu nieuwe kleren, ander voedsel, een nieuw huis, een duurdere auto, een nieuwe partner is.

Dit is waarom menselijke liefde met de tijd vervliegt. Als je een man of vrouw tegenkomt die na vele, vele jaren samen nog intens om het welzijn van hun levenspartner geeft, kun je er zeker van zijn dat bepaalde aspecten van de geliefde naar de spirituele dimensie aan het opstijgen zijn en een bekwaamheid absorberen tot onvoorwaardelijke liefde uit de hogere rijken.

Wanneer je de geestestoestand tegenkomt van: ‘Ik houd niet meer van je en wil iemand anders’, zul je herkennen dat dit Menselijke Liefde is, geregeerd door Menselijk Ego dat spreekt en het bewustzijn van die persoon is helemaal niet in staat om iets anders te zeggen, aangezien dat het niveau is van hun persoonlijke spirituele waarneming in je wereld. Daarom moeten ze op geen enkele manier beoordeeld worden –

Welnu, als je één facet van je bewustzijn al in de spirituele dimensie hebt, zul je in staat zijn om rustig en geduldig tegen de partner te zeggen: “Ik snap het. Ik begrijp je uitlating. Je moet doen wat je voelt dat je onder deze omstandigheden moet doen. Ga in vrede. Wil je dat Ik je help met pakken en een taxi bel?”

Als, aan de andere kant, een dergelijke uitspraak ooit gedaan wordt tegen een MENSELIJK bewustzijn dat geregeerd wordt door het Ego, zal hij/zij gillen:

“Ik heb altijd geweten dat je een grote kl.... was. Ik wil je rotkop niet meer zien…..” of woorden die een gelijkaardige boodschap van boze afwijzing overbrengen.

OF

Hij/zij zal schreeuwen: “Na alles wat ik voor je gedaan heb. Is dit de manier waarop je mij terugbetaalt?” OF

Hij/zij zal huilen en zeggen: “Je weet dat je niet meent wat je zegt” (hoewel hij het heel duidelijk heeft gemaakt dat hij meent wat hij zegt) en jij klampt je aan zijn been vast terwijl hij de partner de deur uit sleept.

(Ik zei toch dat Ik omgangstaal zou gebruiken om tot je door te dringen. Mijn Opnemer is geschokt en wist niet wat Ik werkelijk van plan was voor we aan deze artikelen begonnen.)

Ik denk dat je nu ‘Egotaal’ begint te begrijpen. Omdat je herkent: ‘IK WIL.’ of ‘IK WIL NIET – DUS WIJS IK AF.’

BEIDE GEVOELENS ZIJN VOLKOMEN GEOORLOOFD en LEGITIEM (volgens de Universele Wet) op voorwaarde dat je niemand anders laat lijden door te stelen, of bij hen weg te rennen.

Als je Brieven 5 & 6 [7 & 8] leest, zul je precies gaan begrijpen wat Ik bedoel met Ego Liefde en SPIRITUELE LIEFDE. Je zult leren hoe je door de Ego Barrière heen gaat om contact te maken met de spirituele trillingen van ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE om het voor jou mogelijk te maken ware, spirituele, onvoorwaardelijke Liefde te voelen en uit te drukken.

Dit is essentieel als je van plan bent Christus’ Weg te bewandelen.Deze teksten zijn onderworpen aan Christus’ recht. Vergeet niet dat deze teksten afkomstig zijn uit het Hoogste Rijk van Goddelijk Bewustzijn en door Hem worden beschermd. Elk citaat dient onveranderd blijven, zowel in tekst als in opmaak, gerapporteerd aan de moeder website en als er giften of andere inkomsten worden ontvangen door het gebruik van deze teksten wordt tiende van de opbrengst verwacht.